עצים למיכלים

גידול של עץ במיכל הוא בהחלט אפשרי, וכמו כל דבר, גם לאופן השתילה הזה חסרונות ויתרונות. היתרון הוא בכך שיש לנו בקרה גבוה מאוד על כמות המים, על איכות מצע הגידול ועל כמות הדשן אותם העץ מקבל. בנוסף, עץ שתול במיכל ולא באדמה ניתן לשינוע בצורה פשוטה יחסית. החסרונות הם שגודל המיכל מוגבל והעץ רק הולך וגדל. זה נכון הן למערכת השורשים שגדלה ומתפתחת תדיר בתוך הכלי, וזה נכון לחלקו העילי של העץ (הגזע והנוף) שגם הולכים ומתפתחים. גידול זה במיכל מוגבל מצריך עצים ספציפיים שיוכלו לחיות כך במשך זמן רב ועדיין להיות אטרקטיביים.

4 תכונות עיקריות המאפיינות עצים שמתאימים לשתילה במיכלים:

  • מערכת שורשים קומפקטית: עצים בעלי מערכת שורשים שצומחת בעיקר למטה ולא לצדדים, מתאימים יותר לגידול במיכל. שורשים שמתפשטים לצדדים עלולים לפגוע במיכל עצמו ואף במתקנים סמוכים.
  • קצב צמיחה איטי עד בינוני: עצים הגדלים בקצב איטי עד בינוני דורשים פחות גיזום ותחזוקה שוטפת והבקרה עליהם קלה וטובה יותר. עצים כאלה יתאימו יותר לגידול במיכלים.
  • גודל בוגר מוגבל: עצים שגודלם הבוגר אינו ענק, מתאימים יותר לתנאי המיכל. עצים גדולים מדי עלולים לפגוע במיכל ואף ליפול ולפגוע בסביבתם.
  • סובלנות לתנאי עקה: עצים שיכולים להתמודד עם תנאי עקה כמו צפיפות שורשים, חום, קור, מחסור במים או רוח, מתאימים יותר לגידול במיכל. שכן התנאים במיכל עלולים להיות שונים ואף ירודים מאלו הקיימים באדמה (ובמיוחד לאחר כמה שנים).


בקטגוריה זו "עצים למיכלים" תמצאו את העצים שעונים על קריטריונים אלו והם בהחלט מתאימים לשתילה במיכלים.

אלה סינית

בוקיצה קטנת עלים 'רשפים'

בר-זית בינוני

ברוש מצוי טוטם

ברוש מצוי טוטם

הטרומליס קטלבי

זית אירופי

יתרופית תמימה

כוריזיה בקבוקית

כוריזיה הדורה

לגרסטרמיה הודית

ליגוסטרום יפני

מגנוליה גדולת פרחים

עוזרר אדום

ער אציל

פיקוס התאנה

פלומריה ריחנית

קליסטמון 'קינגס פארק'

שזיף פיסרדי

שיח אברהם מצוי

מוזמנים לפנות אלינו

אנחנו כאן לכל שאלה ועניין

דילוג לתוכן